Stichting 't Lemels Arfgoed

 Verrassend Lemele! 2017

 

Op 23 augustus organiseerde 't Lemels Arfgoed haar 2e “Verrassend Lemele!”. In 2016 werd de eerste versie van 'Verrassend Lemele!' georganiseerd en 't Lemels Arfgoed heeft met succes hier een vervolg aan gegeven.

 

De inwoners van Lemele, toeristen en verdere belangstellenden konden fietsend een rondje Lemele doen langs diverse cultuur-historische attracties. Startend in De Schakel bij een expositie van 't Lemels Arfgoed kon men vervolgens langs een negental bezienswaardigheden (met een informatieboekje en routebeschrijving) zoals de Saab-expositie met ook een tentoonstelling van voorwerpen van 't Lemels Arfgoed, de natuurcamping en een tweetal boerenbedrijven. Aan de tocht was een puzzelopdracht voor kinderen verbonden. Aansluitend kon men de Oudhollandse markt bezoeken.

 

 

drukte aan de kraam 

 

 

weet je 't nog?

 

 

Handelsstal Ardesch: niet alleen kijken, ook ervaren!

 

 

 rustpunt het Witte Huusie

 

  Ook dit jaar heeft 'Verrassend Lemele!' een bijdrage ontvangen van Plaatselijk Belang Lemele

(www.lemele.info/plaatselijkbelang)

 

Donateursavond 2017

 

Vrijdagavond 1 december 2017 werd de donateursavond weer gehouden.

 

Een 120-tal donateurs  maakten de presentatie mee van Ella Roelfs- Rijzebol "De Regge kronkelt weer".

 

De afgelopen jaren is de in de vorige eeuw 'rechtgetrokken' Regge weer omgevormd tot een prachtig meanderende rivier en kronkelt en slingert zich weer door het landschap. De rivier heeft de ruimte terug gekregen en de nieuwe natuur is volop begonnen. Ella had een video-presentatie gemaakt van de situatie voor-, tijdens- en na de aanpassing. Tijdens de presentatie dook ze af en toe in het verleden omdat de rivier door de jaren heen al heel veel heeft meegemaakt.